Ulla Axén

Vi kanske ska börja med att förklara hur det ligger till med kennelnamnen!
Kennel Axbor innehas av Ulla Axén som började sin uppfödning i början av 70-talet. Ulla har tilldelats Svenska Terrierklubbens uppfödarmedalj och Hamiltonplaketten.
Kennel Juniper startades av Julia Geijer i början av 60-talet. Julia tilldelades Svenska Terrierklubbens uppfödarmedalj och Hamiltonplaketten. På 90-talet togs Håkan Axén med i kenneln, men Julia var i högsta grad delaktig ända fram till sin död 2005.
Kennel Juniper innehas nu av Håkan Axén och Ulrika Widerholm. Våra båda kennlar har ett nära samarbete sedan snart 40 år tillbaka, och vi ser oss som ett "team".

Ulla och Håkan är gifta med varandra sedan snart 50 år. Vi har två vuxna söner, sju barnbarn och två "bonus"-barnbarn som förgyller vårat liv. Ulla är pensionär efter att ha jobbat som personlig bankman på Nordea och Håkan är Vd i fastighetsbranschen, någon pension har ingen lyckats övertala honom att ta än!
Familjen är mycket viktig för oss och vi spenderar också mycket tid nere i Töreboda där Håkans släkt finns.

Vi bor strax utanför Uppsala på Uppsalaslätten med vidsträckt utsikt över domkyrkan och slottet. Hemma hos oss bor Axbor Dante, Axbor Nightingale och Axbor Mymlan , om dem kan ni läsa på "Våra hundar".

Ulrika Widerholm började en gång i tiden som fodervärd åt vår Axbor Hedwig, efter åratal av samarbete klev hos in som delägare i Kennel Juniper. Ulrika bor på en bondgård i Börje, vilket ligger nära oss och gör vårt samarbete väldigt smidigt. Hos Ulrika bor alla Juniper hundar, för tillfället är det J. Ni får vänta (VERA), J. Med Mycket Motor (Märta) och J. Dra På Trissor(Lotta)
Ulrika driver även ett lantbruk med frigående grisar Annerogrisen, när hon inte pysslar med hundar och grisar jobbar hon som verksamhetschef på en vårdcentral inom Region Uppsala.
Ulrika och hennes man Wille har tre barn varav två utflugna. En av dem är Clara som är mycket aktiv inom lydnad,bruks,freestyle och rallylydnad. Clara sitter även med i hundungdoms huvudstyrelse samt har en viktig funktion i Kennel Juniper.


Håkan Axén

Ulrika Widerholm

Håkan & Ulla Axén
Sundbro 139
743 82 Bälinge
Tel.018-355460
Mobil:0709-355480
E-mail axbor@swipnet.se
Ulrika Widerholm
Börje Nyby
755 92 UPPSALA
Mobil 0768-363533
E-mail allofus-nyby@hotmail.com