Den 19 Oktober var det dags för Juniper/Axbordagen.
En enorm uppslutning, ca 60 personer och 25 hundar hade hittat till Nyby Gård och familjen Widerholm - jättekul! Dagen började med en promenad i det fina höstvädret, sedan fotades hundarna släktvis. Dagens schema var sedan trimning, utställningsträning, uppvisning av Clara och J. Ni Får Vänta (Vera) i freestyle och en uppvisning av Liisa och J. Ni Får Drömma(Dagny) i lydnad. En stor eld(glöd) såg till att vi kunde grilla korv sedan serverades kaffe med dopp.
Detta var en lyckad dag med massa möten, vilka trevliga valpköpare vi har. Tack för att ni sluter upp. Ni som missade denna dag se till att hänga på 2014.
Stor tacksamhet
Ulla och Håkan
Ulrika med Familj

Axbor Hedwig 1999-2013
Hedda var en mycket speciell hund på många sätt. Hon var vår första border, väldigt fin, väldigt klok, väldigt duktig på att jaga, väldigt cool och en väldigt duktig flockledare.
Hedda kom till oss som fodertik 1999, hon var då 6 månader gammal. Vi hade aldrig haft terrier utan var vana med större icke jagande hundar. Vi bestämde med Ulla och Håkan att vi skulle testa om vi gillade henne och rasen. När vi kom hem med Hedda gick hon ett varv i vårt hus, hälsade på barnen och somnade under soffbordet. Sedan dess följde hon med oss på ALLT. Hennes underbara personlighet väckte ett borderintresse hos oss vilket ledde oss in i avelsarbete. Hennes linjer är vi rädda om och de finns kvar i vår familj, i de hundar vi nu har runt oss.
Tack fina älskade Hedwig för 14 oförglömliga år.
Ulrika, Wille, Albin, Clara och Edwin

Helgen 21-22 september gjorde Clara och Vera tävlings debut i freestyle. På lördagen kom de trea men missade uppflyttningspoäng med 0.5p. På söndagen var det tävlingar i Stockholms hundcenters nya fina lokaler-vilken anläggning! Fyllda av revansch från lördagen genomfördes programmet så nära felfritt man kan komma. Clara och Vera fick fina poäng som ledde till uppflyttning! GRATTIS

Stora framgångar i Skåne.
Axbor Dante blev BIM och Bästa veteran i Bjuv.
I Sofiero slog Axbor Mymlan till och blev BIR.

1 September startade Juniper Ni Får Drömma sin första lydnadsklass 3 på Knivsta BK och det blev en vinst. Nu tränar matte Liisa och Dagny vidare emot elit. STORT grattis!

På Gotland blev Juniper Zimzalabim champion och BIM båda dagarna! Axbor Nattviol blev BIR på lördagen och BT-2 på söndagen! Grattis Lena!

I Nyköping blev Juniper Ni Får Vänta champion!

Vi är så stolta över våra hundar Axbor Nattviol och Juniper Zimzalabim som nu är färdigutbildade terapihundar och arbetar inom vården med sin matte Lena Johnson

Den 8-11 augusti var Clara och Vera med på terrierklubbens ungdomsläger. Det var fyra lärorika dagar som avslutades med en juniorhandler tävling i spöregn på utställningen i Askersund. Clara och Vera kämpade i hård konkurrens och knep första platsen.


Axbor Mymlan


Axbor Dante handlad av Nicole Henderson

Avesta Vilken fantastisk dag i Avesta! Några gånger i livet överträffar verkligheten förväntningarna! BIR cert Axbor Mymlan BIM Bästa veteran Axbor Dante. Dante handlades sedan i stora ringen av Nicole Henderson och blev Topp 8 bland ett 30-tal veteraner. Tack Nicole!

Ett lyckat Årets Border för kennlarna!
Kennel Axbor tog hem uppfödargrupperna vilket vi är mycket glada för. Axbor Nobléss blev BH3 och hans kullsyster Axbor Nattviol lyckades lika bra och blev BT3.
Nybörjarna Axbor Maximilian (Lennon) och Axbor Mymlan blev 3:a resp. 4:a i unghundsklasserna.
Axbor Dante som verkligen är Still Going Strong vann sin klass och blev 2:a Bästa veteran.
Glädjande var att Edvin Widerholm och Juniper Qul Aspect vann novisklassen i lydnad. Bra jobbat Edvin!

I Västerås blev Juniper Zumma Zumarum SE UCH och BH2, Inga BT3 och Aristoteles blev BH4.
Lidköping blev Juniper Zumma Zumarum BH2 och Dante BH4 och Bästa veteran.
Österbybruk var en bra dag för Axbor! Dante Bästa veteran och BH2 Axbor Nobless BH3 r-cacib och Axbor Mymlan BT3 med r-cert och cacib. Axbor blev Bästa uppfödargrupp.

Nu har alla valpar hittat sina nya hem. Vi önskar alla valpköpare många roliga stunder med sina fina hundar.


Den 11 maj var Kennel Juniper på plats på Forumtorget i Uppsala, vi visade borderterrier i en rasparad.
Duktiga ungdomar och hundar glänste på stadens välbesökta torg.


Efter en dag på stan festade vi på glass!Tikvalpen Juniper Zå mycket bättre

Hanvalp Juniper Zå gott det går

Hanvalp Juniper Zå bra det blev

Hanvalp Juniper Zå kan det gå

Hanvalp Juniper Zå ska det låta

Veras valpar växer! Valparna växer och utveckas i ett rasande tempo, nu är de fyra veckor och Zå charmerande! Alla Juniper-valpar är nu tingade.

130324 födde Juniper Zelma fyra valpar. Det blev tre pojkar och en flicka. Allt gick bra och valparna äter och frodas. Två hanvalpar finns att tinga.

130319 Junipers Zå-kull! Nu har Vera och Lewis valpar gjort entré, 19/3 föddes 4 hanar och en tik. Alla är pigga och fina, 1 hane finns att tinga!

130209 Vilken dag i Strängnäs! BIR, cacib Axbor Aristoteles
BIM, cert, cacib, championat Axbor Nightingale. Tredje championen i samma kull e Otterbobs Ninezergh u Juniper Zelma!
BH3 r-cert Juniper Zumazumarum
Vinnare av juniorklass tikar Axbor Mymlan
Bästa uppfödargrupp Kennel Axbor.


Foto Bo Sundman

130302 Stora framgångar på Terrierklubbens utställning i Uplands-Väsby!
BIR SUCH Axbor Nattviol
BIM, cert Juniper Zimzalabim
BH2 SUCH Axbor Nobless
BT3, r-cert, Bästa Junior Axbor Mymlan
BIM Junior Axbor Maximilian
BIR Uppfödargrupp Kennel Axbor.
Stort grattis till alla uppfödare och ägare!
Vi gläds också med uppfödare Helena "Leni" Palm-Araviadis och ägare Anna-Karin Jiderlund som fick en champion idag i SUCH Hellas Smultron! Stort grattis!

121216 Vi är så glada att vår fantastiska Dante blev Bästa hane på "Stora Stockholm" och blev Svensk Vinnare. Jag vet inte för vilken gång i ordningen. Det andra stora glädjeämnet är att Juniper Ni Får Vänta "Vera" blev BT2 och tog sitt andra cert.

Axbor Nattviol
SE UCH Axbor Nattviol
Axbor Nobléss
SE UCH Axbor Nobléss

Axbor Nobléss och Axbor Nattviol har blivit SE UCH under året och har dessutom tagit ett flertal BIR och BIM.

Juniper Qul Aspekt

Nu har alla valpar i Q-kullen flyttat till sina nya hem- vi önskar våra valpköpare all lycka med sina fina hundar. Kvar på Kennel Juniper finns J.Qul Aspekt-Asta.

2012-05-20 Juniper Ni får Drömma "Dagny" debuterade idag i lydnadklass II. Hon lät inte vänta på sig utan blev klassvinnare med otroliga 192p!!!
Kommentar från ägaren: "Ja vad ska man säga om dagen... Jätte nervöst när hunden vänster om Dagny reser sig och den till höger ligger och gnäller och vrider sig och nästan är på väg upp men ligger kvar som tur är under platsliggningen. Sen gick allt på räls och Dagny gjorde sitt jobb galant!! Full poäng på fem moment och 9 och 9,5 på resten! Nu siktar vi på att träna in momenten till 3:an och förhoppningsvis om allt funkar starta innan årsskiftet."
STORT grattis från oss uppfödare!

Juniper Ni Får Önska, "Chicko" har klarat anlagsprov i viltspår, och nu jobbar husse, matte och hund vidare mot öppenklass. Vi önskar dem ett stort lycka till!

2012-04-29 Var det i strålande sol juniorhandlerkurs utanför Uppsala. Vi hade ett starkt "startfält" på plats. Louise & Voffa, Clara & Vera samt Johanna & Spejja deltog. Tjejerna och hundarna hade en lärorikdag där de lärde sig en massa nytt inför kommande utställningssäsong. Vi ser fram emot att få se dessa duktiga tjejer i utställningsringarna runt om i Sverige!


Clara & Vera tränar fristående position.

Clara och Vera har under våren gått två kurser i freestyle. De har tränat intensivt och fått en fantastisk kontakt!


BIR Musical's Marokhan och BIM Axbor Nattviol

2012-04-29 Idag i Västerås blev Axbor Nattviol BIM och Juniper Zelma BT3!


Axbor Aristoteles och Axbor Nattviol

TOPPENHELG I SUNDSVALL!
Axbor Aristoteles visade verkligen framfötterna i Sundsvall. På lördagen blev han BIR och BIG2. Då kommenterade jag till Håkan att nu har han blivet BIG2 tre gånger så nu fattas bara 1:an. Håkan svarade. Det fixar jag imorgon. Det var kaxigt men så blev det. Söndagen slutade med BEST IN SHOW för Aristoteles!!!
Andra av våra hundar som skötte sig bra var Axbor Nattviol som blev BIM och tog sitt svenska championat på lördagen. På söndagen blev hon BT2.
Axbor Nobléss tog reservcert bägge dagarna.
Juniper Zelma blev BT2 på lördagen och BT3 på söndagen.
Vi är så nöjda med helgen. Stort tack till domarna Ulla Lehtenström och Birgitta Hasselgren.


BIM Axbor Aristoteles och BIR Rabalder Tingel Tangel

2012-03-02 I Sollentuna blev Axbor Aristoteles BIM, Juniper Zelma BT-2 och Juniper Ni Får Vänta BT-4 med res cert.

Kennel Juniper hade idag valpträff för Zelma och Foxys kull. Vi träffades på Nyby gård och började med en värmade kopp glögg, därefter tog vi en skogspromenad. Under promenaden kunde vi tvåbenta prata och de fyrbenta rasa av sig. När vi kom åter hade Wille korven färdig grillad, när korven intogs visades lite trimning och kontaktövningar. När alla var genomfrusna gick vi in, 15 personer och 8 hundar var då fika sugna. Det är så roligt att se fina, sunda, kloka hundar och möta positiva, trevliga och samarbetsvilliga köpare. Tack för att ni kom.

2011-12-10 På "Stora Stockholm som i år var Nordisk Vinnar-utställning knep Zelma och Dante nya fina titlar! BIM NORD V-11 SE UCH Juniper Zelma och BH-4 BIR-Veteran NORD VV-11 INT NORD UCH SE VCH SV-04-05-07 NORDV-06-07 Axbor Dante.


Juniper Ni Får Vänta

På Terrierderbyt i Jönköping 20/11 fick Juniper Ni Får Vänta "Vera" en hedrande BT4 placering, men blev också BIR-Unghund och BIS-2 Unghund! Morfar Dante blev BH-2 och BIR-Veteran.

Juniper ni får drömma

Kennel Juniper gratulerar!
Juniper Ni Får Drömma "Dagny" startade idag i lydnadsklass 1. Hon och matte Liisa jobbade ihop 180 poäng vilket resulterade i en andra plats av 17 starter. Mattes kommentar: -Kändes rätt kul att komma med en liten terrier och slå de andra!


Axbor Nattviol

2011-10-08 Axbor Nattviol blir BIR med cert och BIS-3 Unghund i Sollentuna idag!

2011-09-25 I Öster Malma gjorde J Axbor Viktig Godkänt Grytanlagsprov Sprängare! Grattis!


Axbor Nobléss

2001-09-17 Vilken dag i Högbo! Axbor Dante BIR och BIS-3 Veteran, Aristoteles BH-2, Axbor Nobléss BH-4 med cert och BIS-4 Unghund, Axbor Nigtingale BT-2 med cert! Dessutom blev vi BIS-3 Uppfödargrupp!

2111-09-10 I Gimo Dante blir BIM och BIR-Veteran och Nightingale BT-2 med cert!

2011-08-14 I Askersund slog lilla Inga, Axbor Nightingale, till och blev BIR med cert!

2011-08-07 I Vallentuna blev CH Axbor Aristoteles BH-2, Axbor Nobléss BH-3 med cert, Axbor Nattviol BT-2 med res cert och Axbor Nightingale BT-4!

Juniper Galant

Nu flyttar Zelma och Foxy´s fina valpar. Detta är en otroligt trevlig skara valpar, det har varit ett nöje att få ha dem i 8 veckor,vilket sommarlov! Valparna kommer nu att fortsätta sprida glädje i sina nya hem.
Juniper Glänsa - flyttar till Peter Uden i Uppsala, där ska hon jaga...
Juniper Gnista-flyttar till familjen Hannrup i Uppsala, där ska hon orientera och testa det mesta med barnen...
Juniper Garanti-flyttar till Gull-Britt i Saltsjö-Boo, där ska han promenera leka och vara ett bra sällskap till alla barnbarn...
Juniper Granat-flyttar till familjen Carlsson i Malmö, där ska han vara med på joggingturer och testa det mesta med barnen...
Juniper Granit- flyttar till Ingvar och Margareta i Katrineholm,där ska han gå många promenader och vara ett glatt sällskap till hela familjen...
Juniper Galant - flyttar till familjen Hedqvist i Moskva, där ska han träna bruks med familjen och storebror Balto

2011-07-24 I Köping blev Dante BH-2 och Axbor Nightingale BT-3 med res cert!

2011-06-19 I Avesta blev Axbor Nobléss BH-3 med cert!

2011-06-08 var en ljummen junikväll och på altanen hade Axens och Widerholms kafferep-så mysigt. Då passade Zelma på att få sina valpar, 4 söner och 2 döttrar. Allt gick snabbt, stabilt och jätte-jättebra!!!

2011-05-29 På "hemmaplan" - Österbybruksutställningen passade vi på att ha en valpträff med Elektras och Bobs kull. Det blev en lyckad dag med många skratt och trevliga samtal. Juniper Ni Får Vänta gjorde utställningsdebut och det med bravur, BT2 och cert! Dessutom så vann Elektras avelsgrupp! Tack alla valpköpare som kom och visade era fina hundar! Gammal är bäst - Dante 10 år gammal blev BIR! Han hoppade över veteranfinalen för att spara sig till gruppen. Detta var ett taktiskt rätt drag från Kennel Axbor, Dante glänste i gruppfinalen och stoltserade fram till en BIG-2!

2011-05-28 Axbor Aristoteles blir BIR och BIG-2 i Vallentuna!

Årets Border 2011

2011-05-14 Vilken lycka! Axbor Dante vinner Årets Border, 10 år gammal!

Axbor Aristoteles
Axbor Aristoteles

2011-04-16 Idag blev Axbor Aristoteles BIR i Västerås" Dante blev BH-4 och Bir-Veteran och vi vann också Bästa Uppfödargrupp.

Juniper Zelma är parad med Ferryside The Gardener, se valpsidan här»

Här kommer bilder på Toras valpar!

Mörka hanen

Ljusa hanen

Mörka tiken

Ljusa tiken

åsså den lilla ärtiga!


Axbor Nattviol

2011-03-04 På Terrierklubbens utställning idag blev SE UCH Axbor Aristoteles BH-2, Axbor Nobléss BH-3 med cert och Axbor Nattviol BT-2 med cert och sedan BEST IN SHOW JUNIOR!!! Grattis!

2011-02-04 Axbor Viktoria födde idag 2+3 valpar! Se vår valpsida för mer info om kullen»

Vi börjar det nya året med spännande väntan på valpar! Axbor Viktoria är parad med Ferryside The Gardener och Axbor Hortensia är parad med Bombax Quasper.

Nyheter 2010»